2012 m. kovo 30 d., penktadienis

#16 I live in waiting.

''Dingo iš akių - dings ir iš širdies.'' [E.K]


KEPTAS VARŠKĖS SŪRIS



INGREDIENTAI:
  1. Varškės sūris
  2. Druskytė
  3. Majonezas
  4. Džiovinti krapai
  5. Pora skiltelių česnako
EIGA:
  1. Varškės sūrį iš visų pusių aptepti majonezu.
  2. Apiberti smulkintais česnakais, krapais, druskyte (pagal skonį).
  3. Įvynioti į foliją.
  4. Dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30 - 40 min. 
  5. Baigiant kepti foliją praskleisti, kad sūrio viršus gražiai apskrustų.
  6. Skanaus!! :)
VERDIKTAS: 9. Tobula, jei ragauji po truputį, o jei dar kažką gurkšnoji - pasaka :) Bet vieno daug nesuvalgysi (gal ir gerai?), nes ilgainiui sprangokas darosi. Žodžiu, valgykite šiltą ir su kompanija.

Šaltinis: mamos draugės receptas.


2012 m. kovo 29 d., ketvirtadienis

#15 dreams come true..!

''Keliaudami galite susibadyti spygliais, bet stovėdami vietoje nepamatysite rožių.'' [G.Spa]


VIRTINUKAI SU MĖLYNĖMIS



INGREDIENTAI:
(TEŠLAI)

  1. 250g miltų
  2. 0,5 stiklinės šilto vandens
  3. 1 kiaušinis
  4. 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  5. žiupsnelis druskos
(ĮDARUI):
  1. mėlynių
  2. cukraus
EIGA:
  1. Miltuose padaryti duobutę ir po truputį supitli šiltą vandenį. 
  2. Apminkius tešlą įmušti kiaušinį, įberti druskos, aliejaus ir viską gerai suminkyti.
  3. Tešlą plonai iškočioti, norimo dydžio stiklinės pagalba išspausti apskritimus.
  4. Į apskritimą įdėti šaukštelį nuplautų, nusausintų ir su cukrumi sumaišytų mėlynių (cukraus kiekį koreguoti pagal uogų kiekį). 
  5. Kruopščiai užspaudyti kraštelius ir padėti ant pamiltuotos lentutės. Ir taip kol baigsis tešla arba uogos.
  6. Kaisti puodą su vandeniu, jam užvirus sumesti virtinukus ir pavirus keletą minučių ištraukti, nuvarvinti ir skanauti su mėgstamais priedais. Skanaus!
VERDIKTAS: 10! Nepasikuklinau, bet ką jau bepakeisi. Gaivu, skanu, VASARIŠKA! :)

2012 m. kovo 23 d., penktadienis

#14 Oh happy day

''Gyvenimas teikia daug puikių galimybių, bet neturėtum visuomet rinktis tai, kas, atrodo, geriausia. Kartais tai, kas geriausia ir tobula, ne visada yra tai, kas padarys tave laimingą.'' [unknown]

ŠOKOLADINĖS BULVYTĖS


INGREDIENTAI:

  1. 4 pakeliai sausainių ''Gaidelis''
  2. 300 g lazdyno riešutų
  3. 6 šaukštų cukraus
  4. 8 šaukštų kakavos 
  5. 150 g sviesto
  6. 180 ml pieno 
  7. 4 šaukštai romo
EIGA:
  1. Keptuvėje be riebalų pakepinti lazdynų riešutus. 
  2. Atvėsusius suberti į smulkintuvę ir sumalti.
  3. Tą patį padaryti su sausainiais – sulaužyti gabaliukais, dėti į smulkintuvę ir sumalti.
  4. Sumaišyti juos su smulkintais riešutais (riešutų trupinių kokius 6 šaukštus palikti bulvytėms apvolioti).
  5. Į puodą suberti kakavą bei cukrų, užpilti pienu ir truputį pavirti.
  6. Įmesti sviestą ir gerai išmaišyti. 
  7. Truputį atvėsinus įlašinti romą ir supilti ant trupinių.
  8. Gerai išmaišyti.   
  9. Kabinti gautą masę su šaukštu ir formuoti rutuliukus.
  10. Apvolioti juos maltuose riešutuose. 
  11. Pusvalandžiui įdėti į šaldymo kamerą.   
  12. Skanaus :)
VERDIKTAS: 10 again !! saldu gardu kaip du medu

2012 m. kovo 19 d., pirmadienis

#13 ŠOKOLADAINIS !!!

''Galbūt ne visuomet atsirasite ten, kur planavote atsirasti, tačiau visuomet atsirasite ten, kur jums buvo skirta būti.'' [unknown]

ŠOKOLADAINIS



INGREDIENTAI:

  1. 300g  juodo šokolado
  2. 100 g sviesto
  3. 5 šaukštai miltų
  4. 1 stiklinė cukraus
  5. 5 smulkinti ''Karvutės'' saldainiai
  6. 100g riešutų
  7. 3 kiaušiniai
EIGA:
  1. Šokoladą su sviestu ištirpinti mikrobangėje.
  2. Sudėti cukrų, išmaišyti.
  3. Įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti. 
  4. Sudėti miltus, išmaišyti. 
  5. Sudėti riešutus.
  6. Įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių.
  7. Skardą iškloti kepimo popieriumi. 
  8. Supilti trečdalį šokoladinės pasės. 
  9. Ant jos išdėlioti dalį smulkintų ''Karvutės'' saldainių. 
  10. Ant viršaus užpilti kitą trečdalį šokoladinės masės ir ant jos išdėlioti likusią smulkintų ''Karvutės'' saldainių dalį . 
  11. Ant viršaus uždėti likusią šokoladinės masės dalį ir šaukštu palyginti, kad ji daugmaž uždengtų  ''Karvutės'' saldainių gabaliukus.
  12. Kepti ne ilgiau kaip 40 min (perkepęs būna ne toks skanus). 
  13. Išėmus leisti atvėsti ir prieš pjaustant palaikyti bent 3 valandas šaldytuve.
  14. Skanaus :)
VERDIKTAS: Nejaugi dar kyla klausimas??? Aišku, kad 10 ! Tobulas dalykas.


2012 m. kovo 12 d., pirmadienis

#12 ''Kuršėnų'' vyniotinis

''...nes mylėjau jį, nors jis buvo pamišęs, ir galbūt mylėjau jį kaip tik už pamišimą, nes jo pamišimas buvo gražesnis už kitų žmonių išmintį.'' [M. Waltari ''Sinuhė egiptietis''] 

KURŠĖNŲ VYNIOTINIS






INGREDIENTAI:
  • Miltų – 2 v.š.;
  • Krakmolo – 2v.š.;
  • Kiaušinių – 4 vnt.;
  • Cukraus – 4 v.š.
  • Sviesto – 180 g.;
  • Varškės – 200 g.;
  • Cukraus pudros – 100g.;
  • Citrinų sulčių (nebūtina) – šlakelis
  • Vanilės esencija (nebūtina) – keli lašai.
EIGA:
  1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius gerai išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir nesijaus cukraus kruopelių.
  2. Miltus su krakmolu sumaišome, persijojame. Beriame į trynių ir cukraus masę, išmaišome.
  3. Standžiai išplakame baltymus. Atsargiai įmaišome į turimą mišinį.
  4. Tešlą tolygiai paskirstome kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje, kol gražiai parus.
  5. Iškeptą biskvitą dedame ant cukraus pudra pabarstyto rankšluosčio, nuimame kepimo popierių. Biskvitą kartu su rankšluosčiu susukame. Paliekame, kol atvės.
  6. Pasiruošiame įdarą: kambario temperatūros sviestą gerai išsukame su cukraus pudra. Varškę pertriname per sietelį, jog nesijaustų varškės gumulėlių. Varškę sumaišome su sviesto ir cukraus pudros mišiniu.  Jei naudojame vanilę ir citrinų sultis, įlašiname vanilės esencijos, apšlakstome citrinų sultimis. Viską gerai išmaišome.
  7. Atvėsusį biskvitą išvyniojame, ant jo tolygiai paskirstome paruoštą įdarą. Biskvitą lengvai susukame.
  8. Vyniotinį laikome šaltai apie 2 valandas.
VERDIKTAS: 9. Kitąkart dėčiau mažiau svieto, o šiaip - perfect. Tėvukai per vakarą sukirto (che che)

2012 m. kovo 5 d., pirmadienis

#11 Daržovių troškinys

''Išsiskyrimas meilei yra kaip vėjas ugniai; silpną jis gesina, o didelę įpučia.'' [R. De Biusi-Rabiutenas]


DARŽOVIŲ TROŠKINYS





INGRIDIENTAI:

  1. 3 Morkos
  2. 3 Bulvės
  3. 0,5kg Cukinijos
  4. 2 Pomidorai
  5. 1 Svogūnas
  6. Ryšelis krapų
  7. 3 Čili pipiriukai
  8. Skiltelė česnako
  9. Keli šaukštai pomidorų padažo
  10. Druskytės ir pipiriukų pagal skonį
EIGA:
  1. Nuskusti bulves, susmulkinti kubeliais ir mažame kiekyje vandens pavirti apie 15 min.
  2. Nulupti morkas, svogūnus. Juos susmulkinti ir pakepinti. Suversti į apvirtas bulves. Skysčio nenupilti.
  3. Į troškinuką sumesti nuluptą ir susmulkintą cukiniją.
  4. Prieš pat pabaigą sumesti susmulkintus pomidorus.
  5. Galiausiai įversti smulkintus čili pipiriukus, krapus, česnaką bei pipiriukus su druska.
  6. Prieš patiekiant sudėti pomidorų padažą.
  7. Skanaus ;)
VERDIKTAS: šįkart pažymiu neapsiribosiu, nes galiu būti subjektyvi. Bendrabutyje valgyti naminį maistą retai kada pasiseka :)

Šaltinis: pasąmonės labirintai.


Pastarosiomis dienomis mano mylimiausia daina.
''...you're not exactly where you're supposed to be, but tomorrow's done a lot of guarantees...''