2010 m. birželio 30 d., trečiadienis

Kaukės mūsų gyvenime.

''Kaukė suteikia žmogui minčių ir elgesio laisvę'',-sako filosofas Irvin D. Yalom. Sutinku su juo. Apsidairau. Kiek daug aplink ''kaukėtų'' žmonių. Jie nešioja kaukes kasdien. Jiems nereikia karnavalo ar Užgavėnių. Iš dalies galiu juos pateisinti. Pripažįstu - įvairiose situacijose ir aš apsisaugau užsidėdama kaukę.
Apsišarvuodami kaukėmis, žmonės bando paslėpti savybes, kurios jiems nepatinka. Sutinku, kad taip elgtis galima svetimų žmonių būryje, kur norima padaryti kuo geresnį įspūdį, tačiau kaip įmanoma šitaip elgtis kasdien? Juk tiek sau, tiek aplinkiniams sudarome sunkumų. Kaip įmanoma nuoširdžiai bendraut su žmogum, dėvinčiu kaukę? Nesuprantu. Kaip įmanoma didžiąją dalį gyvenimo maskuoti savybes, kurios tau nepatinka? Galbūt kitam žmogui tu būtent dėl tų paslėptų savybių ir patinki. Užjaučiu žmones, nesuprantančius to. Įsivaizduoju kaip jiems turėtų būti sunku. Na, nebent tai labai stiprūs žmonės, nes aš taip nesugebėčiau.
Gerbiu žmones, sugebančius priimti visą save tokį, koks yra ir nemėginančius kažko keisti ar slėpti. Juk tikėjimas savo ypatingumu - viltis, kad esi nepažeidžiamas...

Komentarų nėra: