2011 m. sausio 20 d., ketvirtadienis

Citrininis pyragas arba Išdrįsau !




Priekaištai sau - savotiška prabanga...Kai kaltinam save, jaučiam, kad niekas kitas neturi teisės mūsų apkaltinti...Ne kunigas, o pati išpažintis duoda mums nuodėmių atleidimą.

Pyrago pagrindui:

  1. 1,5 pakelio paprastų sausainių (pvz. ''Gaidelis'')
  2. 2 šaukštų cukraus
  3. 100g margarino


Įdarui:

  1. 4 kiaušinių trynių
  2. 4-5 citrinų sulčių (kitąkart dėčiau mažiau- buvo rūgštoka)
  3. 2 citrinų žievelės
  4. 1 ind. kondensuoto pieno


Papuošimui:

  1. 4 kiaušinių baltymų
  2. 4 šaukštų cukraus


Eiga: (Pagrindas)

Susmulkinkite sausainius. Gautus trupinius sumaišykite su cukrum ir margarinu. Paruoštą tešlą dėkite į kepimo skardą ir rankomis formuokite pagrindą su aukštais kraštais. Jį kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių, kol gražiai paruduos. Tada išimkite ir atvėsinkite.

(Įdaras)

Elektriniu maišytuvu gerai išplakite kondensuotą pieną su kiaušinių tryniais. Kol mišinys plakamas, išspauskite citrinų sultis, patarkuokite žievelę ir viską sudėkite į mišinį ir toliau plakite, kol masė sutirštės. Ruošinį pilkite ant iškepto ir atvėsinto pagrindo ir kepkite orkaitėje apie 10-12 minučių. Tada atvėsinkite.

(Papuošimas)

Baltymus plakite 5-7 minutes, kol pasidarys balti ir purūs. Po truputį supilkite cukrų ir plakite, kol cukrus visiškai ištirps. Gautą masę užtepkite ant atvėsinto kepinio viršaus ir vėl kepkite orkaitėje 7-10 minučių, kol baltymo viršūnės pradės ruduoti. Pyragą atvėsinkite kambario temperatūroje, vėliau - šaldytuve. Skanaus :)

Receptas iš: ''RIMI- skaniausių idėjų kolekcija'' lankstinuko.



Komentarų nėra: