2012 m. vasario 3 d., penktadienis

#5 Pyragas su juodųjų serbentų uogienės įdaru

''Nenorėjimas yra tikroji priežastis, o negalėjimas - tik dingstis.'' [Seneka]


PYRAGAS SU JUODŲJŲ SERBENTŲ UOGIENĖS ĮDARU


INGREDIENTAI:


TEŠLAI
  • 125g sviesto
  • kiaušinis
  • 50g cukraus
  • 220g miltų
  • šaukštelis kepimo miltelių
ĮDARUI
  • pusė litro juodųjų serbentų uogienės
TRUPINIAMS
  • 100g sviesto
  • 50g cukraus
  • 130g miltų
  • šaukštas kakavos miltelių
EIGA:
  1. Tešlai skirtą sviestą išsukti su cukrumi.
  2. Įmušti kiaušinį. Išmaišyti.
  3. Suberti miltus, kepimo miltelius.Užminkyti tešlą.
  4. Trupiniams: ištirpintą sviestą išmaišyt su cukrumi.
  5. Suberti miltus, kepimo miltelius.
  6. Sutrinti tarp pirštų, kad gautųsi trupiniai.
  7. Kepimo skardą patepti aliejumi ir iškloti tešla.
  8. Supilti uogienę.
  9. Ant viršaus suberti kakavinius trupinius.
  10. Kepti apie 40 min. 180 laipsnių orkaitėje.
  11. Skanaus!
VERDIKTAS: 9. Juokitės iš manęs už pilvų susiėmę, bet žemiau vertint negaliu. Genialumas slypi paprastume. Keisdami uogienes išgaunam vis kitą skonį. Ko daugiau reikia?

Šaltinis: ''Šeimininkės'' tortai ir pyragai.

Komentarų nėra: