2012 m. vasario 26 d., sekmadienis

10# Life is a highway!

''Suteik kiekvienai dienai šansą tapti gražiausia tavo gyvenimo diena.'' [M. Twain]


OBUOLIŲ VYNIOTINIS




INGREDIENTAI:
  1. 0,5 kg obuolių
  2. 100 g razinų
  3. 80 g cukraus
  4. 1 pakelis malto cinamono
  5. 80 g sviesto
  6. 2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
  7. 250 g miltų
  8. 70 g šilto vandens
  9. žiupsnelis druskos
EIGA: 
  1. Ištirpiname 50 g sviesto
  2. supilame vandenį į
  3. beriame druskos, išmaišome 
  4. suberiame miltus, užminkome tešlą ir paliekame 30 min.
  5. Po to iš tešlos iškočiojame kuo plonesnį lakštą
  6. Tada lakštą patepame ištirpintu, bet nekarštu sviestu (30 g) ir apibarstome džiūvėsėliais
  7. Obuolius nulupame, stambiai sutarkuojame, suberiame razinas, apibarstome cinamonu, cukrumi, bei gerai išmaišome
  8. Šį obuolių mišinį tolygiai sudedame ant lakšto ir suvyniojame į volelį
  9. Vyniotinį dedame į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą skardą ir kepame 200 laipsnių temperatūroje, 40-60 min.
  10. Skanaus!

VERDIKTAS: 9. Viskas liux, tik tešla galėtų būti trapesnė.


ŠALTINIS: http://www.mamosreceptai.lt/receptai/obuoli-vyniotinis.html

Komentarų nėra: