2012 m. spalio 11 d., ketvirtadienis

220

The best kind of friend is the kind you can sit on a porch and swing with, never say a word, and then walk away feeling like it was the best conversation you've ever had.

RIEŠUTINIS PRAHOS PYRAGAS



 

Tešlai: 250 g miltų
            20 g šviežių mielių
            60 ml šilto vandens
            30 g cukraus
            60 g minkšto sviesto
            Žiupsnelis druskos
            Kiaušinio trynys
Įdarui: 250 g maltų riešutų (pvz. lazdyno)
             100 g cukraus
              2 v.š. brendžio
             1 kiaušinis
             5 v.š. grietinėlės
Aptepimui: 50g lydyto sviesto
EIGA:
  1. Miltus suberti į dubenėlį ir pirštais įtrinti į juos mieles.
  2. Sudėti likusius produktus, užminkyti tešlą ir palikti ją kol pakils dvigubai.
  3. Įdarui: riešutus susmulkinti, sumaišyti su cukrumi, brendžiu, kiaušinio tryniu bei grietinėle.
  4. Įmaišyti standžiai išplaktą kiaušinio baltymą.
  5. Tešlą iškočioti į stačiakampio formą, ant jos paskleisti įdarą ir suvynioti.
  6. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, įdėti susuktą tešlą ir uždengus leisti 30min pakilti.
  7. Aptepti lydytu sviestu.
  8. Pašauti į 180° įkaitintą orkaitę 40 minučių.
  9. Skanaus ;)
 
 

     

Komentarų nėra: