The best kind of friend is the kind you can sit on a porch and swing with, never say a word, and then walk away feeling like it was the best conversation you've ever had.
RIEŠUTINIS PRAHOS PYRAGAS
RIEŠUTINIS PRAHOS PYRAGAS
Tešlai: 250 g miltų
20 g šviežių mielių
60 ml šilto vandens
30 g cukraus
60 g minkšto sviesto
Žiupsnelis druskos
Kiaušinio trynys
20 g šviežių mielių
60 ml šilto vandens
30 g cukraus
60 g minkšto sviesto
Žiupsnelis druskos
Kiaušinio trynys
Įdarui: 250 g maltų riešutų (pvz. lazdyno)
100 g cukraus
2 v.š. brendžio
1 kiaušinis
5 v.š. grietinėlės
100 g cukraus
2 v.š. brendžio
1 kiaušinis
5 v.š. grietinėlės
Aptepimui: 50g lydyto sviesto
EIGA:
- Miltus suberti į dubenėlį ir pirštais įtrinti į juos mieles.
- Sudėti likusius produktus, užminkyti tešlą ir palikti ją kol pakils dvigubai.
- Įdarui: riešutus susmulkinti, sumaišyti su cukrumi, brendžiu, kiaušinio tryniu bei grietinėle.
- Įmaišyti standžiai išplaktą kiaušinio baltymą.
- Tešlą iškočioti į stačiakampio formą, ant jos paskleisti įdarą ir suvynioti.
- Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, įdėti susuktą tešlą ir uždengus leisti 30min pakilti.
- Aptepti lydytu sviestu.
- Pašauti į 180° įkaitintą orkaitę 40 minučių.
- Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą