2012 m. sausio 25 d., trečiadienis

#2 Niujorko tortas

''Pažvelk į save! Tavo gelmėse trykšta šaltinis, kuris niekada neišseks, - tiktai kask!'' [Markas Aurelijus]


NIUJORKO TORTAS




  1.  stiklinė miltų
  2. šaukštelis vanilinio cukraus
  3. 6 kiaušiniai
  4. 250g sviesto
  5. 1,5 stiklinės cukraus
  6. 3 šaukštai brendžio
  7. 3 šaukšteliai kepimo miltelių
  8. Šokolado, riešutų papuošimui


EIGA:

4 trynius ir 2 kiaušiniu gerai ištrinkite su sviestu, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Supilkite brendį.
Suberkite miltus, kepimo miltelius, išmaišykite.
Sukrėskite iki standumo išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Tortinę ištepkite sviestu. Tešlos pilkite tiek, kad padengtų dugną. Kepkite maždaug 7 min., kol pagels.
Tada iškepkite kitą sluoksnį ir taip, kol baigsis tešla.
Šiek tiek pravėsusį pyragą aptepkite tirpintu šokoladu, apiberkite smulkintais riešutais.




VERDIKTAS: 8,5. Riešutai ir šokoladas pyrago skonį ''pakelia'' visu balu. Na, ''dryžuotumas'' - įdomu...bet bet bet! Patarčiau į tortinę įtiesti kepimo popierių, nes vietomis prilipęs prie kepimo formos pyragas tikrai gadina nuotaiką. 


O Niujorką aš myliu. Kepiau vien dėl pavadinimo :)

Šaltinis: ''Šeimininkės'' tortai ir pyragai.

Komentarų nėra: