''Pažvelk į save! Tavo gelmėse trykšta šaltinis, kuris niekada neišseks, - tiktai kask!'' [Markas Aurelijus]
NIUJORKO TORTAS
- stiklinė miltų
- šaukštelis vanilinio cukraus
- 6 kiaušiniai
- 250g sviesto
- 1,5 stiklinės cukraus
- 3 šaukštai brendžio
- 3 šaukšteliai kepimo miltelių
- Šokolado, riešutų papuošimui
EIGA:
Suberkite miltus, kepimo miltelius, išmaišykite.
Sukrėskite iki standumo išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Tortinę ištepkite sviestu. Tešlos pilkite tiek, kad padengtų dugną. Kepkite maždaug 7 min., kol pagels.
Tada iškepkite kitą sluoksnį ir taip, kol baigsis tešla.
Šiek tiek pravėsusį pyragą aptepkite tirpintu šokoladu, apiberkite smulkintais riešutais.
VERDIKTAS: 8,5. Riešutai ir šokoladas pyrago skonį ''pakelia'' visu balu. Na, ''dryžuotumas'' - įdomu...bet bet bet! Patarčiau į tortinę įtiesti kepimo popierių, nes vietomis prilipęs prie kepimo formos pyragas tikrai gadina nuotaiką.
O Niujorką aš myliu. Kepiau vien dėl pavadinimo :)
Šaltinis: ''Šeimininkės'' tortai ir pyragai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą