2012 m. sausio 26 d., ketvirtadienis

#3 Nekeptas trisluoksnis varškės pyragas

''Papūtus permainų vėjams vieni stato sienas, kiti - vėjo malūnus.'' [Kinų patarlė]


NEKEPTAS TRISLUOKSNIS VARŠKĖS PYRAGAS


PIRMAS SLUOKSNIS



  1. 2 pakeliai sausainių
  2. 100g sviesto
  3. pusė indelio saldaus sutirštinto pieno


Išardomą formą išklokite kepimo popieriumi.
Sutrinkite sausainius, užpilkite ištirpintu sviestu.Sumaišykite su sutirštintu pienu. Viską sudėkite į formą.



ANTRAS SLUOKSNIS

  1. 50g sviesto
  2. 5 dideli obuoliai
  3. 3 šaukštai cukraus
  4. nutarkuota pusės citrinos žievelė
  5. pusės citrinos sulčių
  6. šaukštas želatinos
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite nuluptus, skiltelėmis supjaustytus obuolius, cukrų ir pakepinkite.
Suberkite nutarkuotą citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis.
Įmaišykite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną ir viską pakaitinkite.
Atvėsintą masę sudėkite ant pirmojo sluoksnio.


     TREČIAS SLUOKSNIS 

  1. 300 - 400g varškės
  2. 200g  35 proc. riebumo grietinėlės
  3.  4  šaukštai cukraus
  4. šaukštas vanilinio cukraus
  5. nutarkuota pusės citrinos žievelė
  6. pusės citrinos sulčių
  7. šaukštas želatinos
  8. kokoso drožlių papuošimui         
Varškę, grietinėlę, cukrų ir vanilinį cukrų suplakite trintuvu. Suberkite citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis, ištirpintą želatiną ir gerai suplakite. Užpilkite ant antrojo sluoksnio, apibarstykite kokoso drožlėmis. Palikite stingti šaldytuve 4 valandas.   

 


VERDIKTAS: 9. Skanu. Netgi laaabai skanu! Bet...varškės sluoksnį kitąkart daryčiau plonesnį, o sausainių - storesnį. Šiaip net nedrąsu šį gaminį vadinti pyragu. Tikrų tikriausias tortas!

Šaltinis: ''Šeimininkės'' tortai ir pyragai.

Komentarų nėra: