2012 m. kovo 12 d., pirmadienis

#12 ''Kuršėnų'' vyniotinis

''...nes mylėjau jį, nors jis buvo pamišęs, ir galbūt mylėjau jį kaip tik už pamišimą, nes jo pamišimas buvo gražesnis už kitų žmonių išmintį.'' [M. Waltari ''Sinuhė egiptietis''] 

KURŠĖNŲ VYNIOTINIS






INGREDIENTAI:
  • Miltų – 2 v.š.;
  • Krakmolo – 2v.š.;
  • Kiaušinių – 4 vnt.;
  • Cukraus – 4 v.š.
  • Sviesto – 180 g.;
  • Varškės – 200 g.;
  • Cukraus pudros – 100g.;
  • Citrinų sulčių (nebūtina) – šlakelis
  • Vanilės esencija (nebūtina) – keli lašai.
EIGA:
  1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius gerai išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir nesijaus cukraus kruopelių.
  2. Miltus su krakmolu sumaišome, persijojame. Beriame į trynių ir cukraus masę, išmaišome.
  3. Standžiai išplakame baltymus. Atsargiai įmaišome į turimą mišinį.
  4. Tešlą tolygiai paskirstome kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje, kol gražiai parus.
  5. Iškeptą biskvitą dedame ant cukraus pudra pabarstyto rankšluosčio, nuimame kepimo popierių. Biskvitą kartu su rankšluosčiu susukame. Paliekame, kol atvės.
  6. Pasiruošiame įdarą: kambario temperatūros sviestą gerai išsukame su cukraus pudra. Varškę pertriname per sietelį, jog nesijaustų varškės gumulėlių. Varškę sumaišome su sviesto ir cukraus pudros mišiniu.  Jei naudojame vanilę ir citrinų sultis, įlašiname vanilės esencijos, apšlakstome citrinų sultimis. Viską gerai išmaišome.
  7. Atvėsusį biskvitą išvyniojame, ant jo tolygiai paskirstome paruoštą įdarą. Biskvitą lengvai susukame.
  8. Vyniotinį laikome šaltai apie 2 valandas.
VERDIKTAS: 9. Kitąkart dėčiau mažiau svieto, o šiaip - perfect. Tėvukai per vakarą sukirto (che che)

Komentarų nėra: