2011 m. gegužės 6 d., penktadienis

Sausainiuuuuk,

Pasiilgau!! Nebeturiu ko pavaišint pagal naują receptą iškeptu pyragėliu... Nebegirdžiu paguodos žodžių, kai pusdienį trukęs gamybos procesas tampa degėsiu. Nebeturim vienas kito. O...turėjom??


                                           Saldžios ateities, kleckuti. ;*




 Ašarėlių pyragėlis

Tešlai:
  1. 2 stiklinės miltų
  2. Nepilna stiklinė cukraus
  3. 1 šaukštelis kepimo miltelių
  4. 3 kiaušinių tryniai
  5. 1 šaukštas grietinės
  6. 70g sviesto
Įdarui:
  1. 0,5 kg varškės
  2. 3 baltymai
  3. 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  4. Pusė stiklinės cukraus
Pertepti:
  1. Mėgstama uogienė ( slyvų labiausiai tinka)

Gamyba:
  1. Tešlai sumaišyti visus sausus produktus.
  2. Įmušti tris trynius, sukrėsti grietinę, gabaliukais supjaustytą sviestą.
  3. Suminkyti.
  4. Dalį tešlos atskirti ir iškloti skardos dugną.
  5. Į varškę suberti cukrų ir iki standžių putų išplaktus baltymus. 
  6. Ant tešlos pagrindo sukrėsti varškę, ant jos stiklinę uogienės, o ant šios suberiame trupinius.
  7. Kepti apie 40 min 200 - 220 laipsnių temperatūroje.
  8. Skanaus! :) 
    
Tau jis patikdavo. Žinau...

Komentarų nėra: