''Ir žinai, ką pastebėjau? Stebuklas, kurio taip ilgai laukiau, esu aš pati.'' [S. Lagerlof]
TORTAS ''RAFAELA''
INGREDIENTAI:
BISKVITO TEŠLAI
- 100g juodojo šokolado
- 125g sviesto
- 150g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 125g miltų
- šaukštelis kepimo miltelių
- 50g lazdyno riešutų
Šviesiai tešlai visi ingridientai tie patys, tik be šokolado. O vietoj lazdyno riešutų - spanguolės.
KREMUI
- 200g sviesto
- stiklinė miltinio cukraus
- 2 šaukštai miltų
- 2 šaukštai cukraus
- 3 šaukšteliai kakavos
- stiklinė pieno
- 300g smulkintų lazdyno riešutų
Tarp šviesiųjų lakštų ne kremas, o miško uogų uogienė.
EIGA:
EIGA:
- Šokoladą sulaužykite, užpilkite dviem šaukštais vandens, sudėkite sviestą.
- Viską kaitinti vandens garų vonelėje, kol šokoladas ir sviestas ištirps.
- Lydinį ataušinkite, supilkite su cukrumi išplaktus kiaušinius ir gerai išsukite.
- Kepimo miltelius, miltus, riešutus suberti į tešlą ir išmaišyti.
- Taip pat užsimaišykite šviesią tešlą.
- Tešlas kepkite atskirai 160 laipsnių orkaitėje 25 minutes.
- Kremui: miltus, cukrų ir kakavą sumaišykite su stikline šilto pieno, išplakite, kad neliktų gumuliukų.
- Nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės, tada maišydami ataušinkite.
- Sviestą išsukite su miltiniu cukrumi iki baltumo ir sumaišykite su kremu.
- Biskvitus perpjaukite.
- Lakštus sutepkite kremu (tamsus lakštas, kremas, šviesus lakštas, uogienė, šviesus lakštas, kremas, tamsus lakštas).
- Kremu aptepkite ir torto viršų bei šonus.
- Puoškite riešutais, šokoladu.
- Skanaus.
VERDIKTAS: 8,5. Skonis - perfect! Nei labai labai saldus, nei visiškai prėskas. Šokolado skonis subtiliai persipina su spanguolių rūgštele, kuri vos vos juntama. Kodėl ne 10? Ogi išvaizdai priekaištų turiu. Betgi tobulumui ribų nėra. Stengsiuos ;)
Šaltinis: žurnaliukas ''Darbštuolė''
2 komentarai:
receptas iš žurnaliuko "darbtuolė"? ar klystu, nes man kažko užsifiksavo kažkas panašaus :)
Taip taip. Atsiprašau, pamiršau šaltinį nurodyti ;)
Rašyti komentarą