Produktai (naudojau 24 cm diametro formą):
* 3/4 puodelio kakavos
* 0,5 arb. š. sodos
* 150 g sviesto, ištirpdyto
* 0,5 puodelio verdančio vandens
* 2 puodeliai cukraus
* 2 kiaušiniai
* 150 g arba 4/3 puodelio miltų
* 1 arb. š. vanilės esencijos
* 1/4 arb. š. druskos
* 1 puodelis juodojo šokolado gabaliukų
* 3/4 puodelio kakavos
* 0,5 arb. š. sodos
* 150 g sviesto, ištirpdyto
* 0,5 puodelio verdančio vandens
* 2 puodeliai cukraus
* 2 kiaušiniai
* 150 g arba 4/3 puodelio miltų
* 1 arb. š. vanilės esencijos
* 1/4 arb. š. druskos
* 1 puodelis juodojo šokolado gabaliukų
* stiklinė riešutų
1. Sumaišyti dideliame inde kakavą ir kepimo miltelius. Įmaišyti pusę pasiruošto sviesto.
2. Supilti verdantį vandenį ir maišyti, kol masė pasidarys vientisa. Sudėti kiaušinius, cukrų ir likusį sviestą. Gerai išmaišyti.
3. Sudėti miltus, druską ir vanilę. Gerai išplakti ir suberti šokolado gabaliukus, riešutus. Dar kartą atsargiai išmaišyti.
4. Masę supilti į išsviestuotą formą ir kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
2. Supilti verdantį vandenį ir maišyti, kol masė pasidarys vientisa. Sudėti kiaušinius, cukrų ir likusį sviestą. Gerai išmaišyti.
3. Sudėti miltus, druską ir vanilę. Gerai išplakti ir suberti šokolado gabaliukus, riešutus. Dar kartą atsargiai išmaišyti.
4. Masę supilti į išsviestuotą formą ir kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
P.S. Iš anksto atsiprašau už nekokybišką nuotrauką - fotogravau telefonu, nes fotoaparatas buvo sugedęs, o naują įsigijom jau ''Post factum'', kaip sakoma:)
Na, kaip galima nemylėt to skysto šokolado išbėgančio iš ką tik prapjauto pyrago/torto???
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą