2010 m. gegužės 30 d., sekmadienis

Draugystė:

1.Tvirta kaip akmuo, kaip šimtametis ąžuolas, giliai įleidęs šaknis į tamsią žemę, kaip kažkur tolumoje stūksantys nepajudinami kalnai, savo viršūnėmis remiantys sunkius debesis.
2.Trapi kaip plonas stiklas, kaip senos močiutės krištolinės taurės, kaip maži lietaus lašeliai, kaip šviesus kopų smėlis, slystantis tarp pirštų.
3.Džiuginanti kaip ilgai lauktas netikėtas pirmasis saulės spindulys po ilgos gūdžios žiemos, kaip netikėta kelionė į tolimą išsvajotą kraštą, kaip komplimentas iš žavaus nepažįstamojo.
4.Ištikima kaip seni vaikystės dienoraščiai, dulkantys slaptame tolimiausiame spintos kamputyje, kaip naminis gyvūnėlis, kuris kaskart grįžus namo, nepamiršta tavimi pasidžiaugti, lyg būtų matęs ne prieš keletą valandų, o prieš keletą mėnesių.
5.Švelni kaip šiltas pirmasis pavasario vėjelis, lėtai judinantis pirmuosius žolės stiebelius, kaip mažo vaiko žvilgsnis ir šypsena be jokių slaptų ketinimų ar užmačių.
6.Tikra draugystė - tikriems draugams norisi dovanoti meilę ir šypsenas, džiaugsmą ir apkabinimus, dėmesį ir nuoširdumą. Todėl tikriems draugams negaila nė sekundės laiko, nė trupinėlio pastangų.

Komentarų nėra: